Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Tienermeiden met ADHD

Nog steeds druk en dromerig geeft een kijkje in het leven van Kiki, een tiener met ADHD. Ze kan heel druk én heel dromerig zijn. In dit boek vertelt ze over haar belevenissen; vaak leuk, grappig en spannend, en soms vervelend. Haar leven is nooit saai. In haar dagboek schrijft ze wat ze denkt en voelt, wat ze goed kan en wat haar moeite kost. Hoewel ze het niet altijd gemakkelijk vindt om ADHD te hebben, komt het haar ook goed van pas!


Tienermeiden met ADHD

Voor wie is het?

Dit boek is bedoeld voor tienermeiden met (kenmerken van) ADHD. Mét en zónder de H! Met andere woorden: voor meiden die druk én/of dromerig zijn. Deze meiden kunnen veel herkennen in de belevenissen van Kiki.

Wat kan je ermee?

Met dit boek kan je ontdekken hoe ADHD er bij jou uitziet. Waar je goed in bent, wat je kwaliteiten zijn en wat je lastig vindt. Het helpt je om te vertellen wat je denkt, voelt en nodig hebt. Je leert om te gaan met de lastige kanten van ADHD en gebruik te maken van je kwaliteiten. Én om positief over jezelf te denken en jezelf te durven zijn.
Een bijzonder feitje… In dit boek heb ik mijn eigen (jeugd)ervaringen verwerkt. Ik heb namelijk zelf ADHD. Wat vind je in dit boek?

Nog steeds druk en dromerig bestaat uit korte hoofdstukken met wisselende thema’s, zoals school, vriendinnen, sport, reizen, alcohol, drugs. Elk hoofdstuk begint met een kort verhaal, dan volgt er een stukje uitleg en ga je zelf aan de slag. De tips vertellen hoe je met iets kan omgaan.

 Jacqueline van de Sande, auteur.

Lees meer en bestel Nog steeds druk en dromerig bij Uitgeverij SWP.
Relevante categorieën:

add |