Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Korting voor het Kindcentrumcongres!

De 16e editie van het Kindcentrumcongres op 8 november 2023 is het congres voor professionals in kinderopvang, BSO en primair onderwijs. Het congres biedt inhoudelijke en inspirerende lezingen voor zowel pedagogisch medewerkers, leerkrachten en coƶrdinatoren als de managers en directies. Iedere professional die werkt met kinderen in kinderopvang, onderbouw, bovenbouw en speciaal onderwijs kan zijn of haar hart ophalen en kennis vergaren om toe te passen in eigen klas of groep.
Korting voor het Kindcentrumcongres!

In het hele land ontwikkelen zich steeds meer IKC's. Het IKC biedt veel mogelijkheden, en tegelijkertijd ook uitdagingen. Professionals die starten met een IKC hebben vooral veel vragen.  Wat kan het IKC doen in het kader van de rijke schooldag. Hoe werken kinderopvang en basisscholen aan het creëren van gelijke kansen? Ook kinderen hebben ambities: hoe gaan we daarmee om? 

Een tweede vraag die we ons stellen is: hoe geven we vorm aan een inclusief kindcentrum? Volgens Jeannette Doornenbal heeft het IKC altijd al een goede basis geboden voor inclusief onderwijs. Maar wat zou dat kunnen betekenen voor jouw IKC. Er zijn in Nederland al verschillende IKCs die vergaande keuzes hebben gemaakt op het gebied van IKC.  Hoe om te gaan met trauma's, nieuwkomers, problemen rond armoede, het gebouw. Welke hulpbronnen zijn er en welk beleid wordt succesvol ingezet? Zo zijn er inclusieladders als instrument en heeft bijv de gemeente Amsterdam een PIEK-aanpak voor IKC's.

Op dit congres is een breed palet aan thema's ondergebracht in deelsessies die naar keuze zijn te volgen.

Aanmelden voor dit congres kan heel gemakkelijk online! Doet u dit uiterlijk 25 juni, dan ontvangt u 30 euro EARLY BIRD korting! Check de pagina voorwaarden voor meer info over prijzen en kortingen.

Extra groepskorting: Voor groepsinschrijvingen geldt 5=4, bovenop de meerpersoonskorting krijgt elke 5e deelnemer krijgt GRATIS toegang! Voorwaarde is dat inschrijvingen achtereenvolgend en met gelijk factuuradres online worden voltooid. 

Lees hier meer over het programma en de deelsessies.