Introductiecursus digitale professional: eHealth in Zorg, Welzijn en GGZ

Niels Zwikker verzorgt in 2018 (te beginnen op 18 januari) een driedaagse cursus eHealth: De introductiecursus digitale professional: eHealth in Zorg, Welzijn en GGZ is een cursus waarmee deelnemers een duidelijk beeld krijgen van alle eHealth ontwikkelingen en waarin zij leren dit praktisch in te zetten in hun dagelijkse werk.
Introductiecursus digitale professional: eHealth in Zorg, Welzijn en GGZTijdens de cursus staat het kennismaken met de vormen, ontwikkelingen en uitgangspunten van eHealth centraal. Deelnemers krijgen zicht op de toepassingsmogelijkheden en de potentiële impact op uw professionele handelen. Er is gelegenheid te onderzoeken welke vorm van eHealth een bijdrage kan leveren aan de eigen werksituatie en/of organisatie. Deelnemers doen ervaring op met digitale communicatievormen, leren digitale interventies te beoordelen, maken kennis met geavanceerde vormen van eHealth, krijgen inzicht in het gebruik van “Big Data” en raken bekend met het (samen-)werken via een digitaal zorgportaal. De cursus biedt een combinatie van interactieve theorie, belevingsmomenten, oefeningen en praktijkopdrachten.

Onderdelen in het programma omvatten onder andere de volgende onderwerpen:
• Kennismaking met eHealth: achtergronden en uitgangspunten;
• E-communicatie: vormen, mogelijkheden en overwegingen voor praktisch gebruik;
• Vinden, beoordelen en benutten van E-interventies (web of app);
• Mogelijkheden van Serious games, virtual reality en robotica;
• De nieuwe werkomgeving: (Interdisciplinair) werken in een digitaal zorgportaal;
• De inzet van sensoren, digitale zelfrapportage en big data;
• Ethische en juridische aspecten van de inzet van eHealth;
• Consequenties voor beroepscode, beroepsprofiel en competenties.

Primaire uitgangspunt van de cursus is het praktische nut van de verschillende vormen van eHealth voor de eigen werksituatie en hoe deze professioneel ingezet kan worden. Er is aandacht voor praktische overwegingen, verschillende doelgroepen en werkvelden. Hier vindt u een uitgebreid cursusprogramma.