Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Het Habitat Delfos Huis : Officiële opening 28 november 2023!

Een nieuwe woonvorm voor mensen met autisme/atypische ontwikkeling om zelfstandig functioneren mogelijk te maken.
Het Habitat Delfos Huis : Officiële opening 28 november 2023!

 

Habitat Lekker Leven gaat een nieuwe woonvorm starten voor (jong)volwassenen met autisme/atypische ontwikkeling om hen naar een zelfstandig leven in de maatschappij te leiden: Het Habitat Delfos Huis. In deze woonvorm zijn een aantal basale kenmerken verenigd die bewezen hebben krachtige bronnen voor ontwikkeling te zijn.

Het is bedoeld voor volwassenen die nog bij hun ouders wonen en leven, maar graag zouden willen ontwikkelen naar zelfstandigheid. Ze hebben vaak geen opleiding of werk dat passend voor hen is en geen eigen sociaal netwerk om hen heen. Mensen tussen 18 en 35 jaar die graag zelfstandig zouden willen functioneren, maar dat nu nog niet kunnen.

Wat maakt het anders?

Het Habitat Delfos Huis is bedoeld voor een levensfase waarin bewoners door-ontwikkelen mét anderen en daarmee geen leefgemeenschap. Anderen die hen kunnen steunen, maar die zij ook zullen steunen: als keuze. Het creëert een woonsituatie waar de ouders met de bewoners de verantwoordelijken zijn, niet de professionals. Het is een woonsituatie waar maatwerk ontstaat uit de vanzelfsprekende gerichtheid op elkaar, geen beschermd wonen situatie waar een begeleidings- of behandelplan is. Bewoners krijgen wat daadwerkelijk nodig blijkt te zijn.

Zie de website delfoshuis