Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Agenda

Congres Kind & Trauma

Datum:11 oktober, 2022
Locatie:Hotel Van der Valk Zuidas Amsterdam & online
Website:http://kindentraumacongres.nl
Beschrijving:Wanneer kinderen getuige zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing, pesten, seksueel geweld, (straat)criminaliteit of dood en verlies, dan hebben deze gebeurtenissen een grote impact op de kwaliteit van hun leven. Signalering en behandeling zijn van groot belang om deze enorme impact te voorkomen of in ieder geval te beperken.

De cijfers liegen er niet om: Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft voor hun 18e levensjaar één of meerdere ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt.Ongeveer 15% ontwikkelt een (post)traumatische stressstoornis. Om te voorkomen dat deze kinderen ontwikkelingsproblemen of langdurige klachten overhouden aan de gebeurtenis, is een goede behandeling en begeleiding van levensbelang.

Voor het Congres Kind & Trauma is een aantal experts bijeen gebracht die ieder vanuit een eigen invalshoek informatie bieden over zienswijze, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Zo verneemt u alles over toekomstige ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma, veerkracht na trauma, toxische stress, de traumasensitieve school en nog veel meer!

Werkt u met getraumatiseerde kinderen of jeugdigen? Schrijf u dan vandaag nog in!