Agenda

Webinar Aanpak (werk)stress en burn-out met traumatherapie

Datum:23 september, 2021
Locatie:Logacom online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-aanpak-werkstress-en-burn-out-met-traumatherapie
Beschrijving:

Ieder van ons heeft zijn eigen stresstolerantie (window of tolerance) die normaliter pieken in stress kan ondervangen. Echter bij grote of plotselinge verandering in de omgeving, bij toename van werkdruk of prestatiedruk kan het gebeuren dat onze window of tolerance wordt overschreden. De stresshormonen blijven maar rondpompen in ons lichaam, we blijven ‘aan’ staan. We spreken dan van chronische stress of burn-out. We kunnen weinig hebben, de bandbreedte van stress, de window of tolerance, is miniem.

In dit webinar demonstreert Carien Karsten nieuwe en effectieve traumatherapieën die kunnen helpen de window of tolerance te vergroten. Daardoor kunnen mensen met chronische stress of burn-out meer inspanning aan en lukt het hen beter zich te ontspannen. En tot slot wordt in deze bijeenkomst ingegaan op de resultaten van een groot onderzoek waarbij mensen met burn-out met een EMDR behandeling twee keer zo snel weer konden werken. Het is namelijk belangrijk om de invloed van angst, -zoals controleverlies- goed te behandelen.

Bij deelname inbegrepen

Hoe swipe je een trauma weg?
Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT
Carien Karsten
t.w.v. € 26,-
Programma

13:15 Inloop Meeting room
13:30 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
Introductie Carien Karsten
  DEEL 1
13:35 Widen the Window
U wordt bijgepraat over de nieuwste inzichten in de window of tolerance.
14:00 Waarschuwingssignalen en verschillende stresstypes
De stress van corona, thuiswerken en wegvallen van sociaal contact maakt ons extra gespannen. Hoe signaleer je een burn-out?
14:30 Pauze
  DEEL 2
14:45 Nieuwe therapieën toepassen in de praktijk
Carien Karsten demonstreert hoe je de nieuwe en effectieve traumatherapieën (zoals EMDR 2.0, Flash-techniek) kunt inzetten bij het behandelen van chronische stress en burn-out. De deelnemers krijgen gelegenheid praktisch te oefenen met de nieuwe traumatherapieën.
16:00 Discussie en vragen uit het publiek
16:15 Afsluiting

Ga voor meer informatie naar www.webinar.logacom.nl