Agenda

Webinar Begeleiden van complex gedrag: psychologische flexibiliteit in de praktijk

Datum:04 november, 2020
Locatie:Logacom Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-begeleiden-van-complex-gedrag
Beschrijving:

Webinar Begeleiden van complex gedrag: psychologische flexibiliteit in de praktijk


Kinderen hebben je het meest nodig
Als ze dat het minst lijken te verdienen.


www.webinar.logacom.nl/webinar-begeleiden-van-complex-gedrag

In het basisonderwijs en in de kinderopvang ben je de hele dag met gedrag van kinderen bezig. Soms laat een kind probleemgedrag zien. Bijvoorbeeld als een kind steeds opnieuw onrustig en luidruchtig gedrag vertoont, waardoor zowel het kind zelf als de andere kinderen de les niet kunnen volgen. Of als een kind zo veel angst ervaart dat het nieuwe ervaringen uit de weg gaat, zodat het zich niet kan ontwikkelen. Wat is er voor nodig om het kind goed te kunnen begeleiden?

Het begeleiden van deze kinderen is niet eenvoudig, als je kijkt naar hoe complex gedrag is en naar alle processen die een rol spelen bij het reguleren van gedrag, processen waar we deels geen controle over hebben. Je kunt echt met je handen in het haar zitten.

In dit webinar laten we zien dat gedrag logisch en te begrijpen is: alle gedrag heeft een functie. Je krijgt inzicht in wat gedrag uitlokt en in stand houdt. Op basis daarvan leer je hoe te reageren en het kind te kunnen begeleiden. Hierbij gaan Maaike Steeman en Femke Klomp uit van kennis op wetenschappelijke basis.

Vaak schieten we met een schot hagel op probleemgedrag; dit webinar reikt je handvatten aan om juist met chirurgische precisie te werk te gaan.

Bij deelname inbegrepen


Psychologische flexibiliteit in het onderwijs
Maaike Steeman en Femke Klomp
t.w.v. €39,90