ACT voor jongeren met de DNA-V methode

De DNA-V methode van Louise Hayes en Joe Ciarrochi biedt krachtige technieken die voortkomen uit de acceptatie en commitment therapie en positieve psychologie. Tijdens een middagsymposium op 18 april bespreken Floor Reeze (ACT coach en trainer. Coach in Actie) en Maaike Steeman (GZ-psycholoog gespecialiseerd in ACT, trainer en auteur van ‘Wonderlijke binnenwereld’) hoe je de DNA-V methode ACT kunt vertalen naar de belevingswereld van jongeren. Door actief aan de slag te gaan met oefeningen ervaar je hoe het werkt, zodat je ook zelf met de methode aan de slag kunt.
ACT voor jongeren met de DNA-V methode
 

Opgroeiende jongeren kunnen veel stress ervaren bij het bepalen van de weg die ze willen inslaan en het vaststellen van hun identiteit. De onzekerheden en uitdagingen die ze tegenkomen op school, onder vrienden en familie en bij zichzelf kunnen nogal overweldigend zijn. En ze ontberen de psychologische handvatten om op een succesvolle manier met deze mentale druk om te gaan. 

Louise Hayes en Joseph Ciarrochi zijn gespecialiseerd in therapiebegeleiding van jongeren en hebben met hun jarenlange ervaring ACT vertaald naar de DNA-V methode. Deze methode en insteek sluit heel mooi aan bij de levensfase en taal van jongeren! De methode biedt krachtige technieken die voortkomen uit de ACT en positieve psychologie. Zij beschrijven deze methode in hun boek The Thriving Adolescent: Using Acceptance and Commitment Therapy and Positive Psychology to Help Teens Manage Emotions, Achieve Goals, and Build Connection. De vertaling van hun boek, Ruimte om te groeien, zal volgende week verschijnen bij Uitgeverij SWP.

Ter ere van het verschijnen van de vertaling, organiseren Uitgeverij SWP en congresorganisatie Logacom op donderdag 18 april as. het middagsymposium met de gelijknamige titel Ruimte om te groeien

Doelgroep
Leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, therapeuten coaches die met jongeren werken.

Informatie via de website van LogacomDe Redactie,