Absurde stijging cijfers huiselijk geweld

Het aantal meldingen van huiselijk geweld in en om Amsterdam is in één jaar tijd bijna 32 procent toegenomen. In zes maanden tijd zijn bijna zesduizend meldingen binnengekomen, de helft betreft kindermishandeling, zo meldt het Parool.
Absurde stijging cijfers huiselijk geweld

 In de regio Leiden is het al niet anders en in Groningen en Gennep maken ze zich zorgen over de werkwijze van Veilig Thuis: het zijn slechts de nieuwsmeldingen over huiselijk geweld en kindermishandeling in de afgelopen week. Het mag duidelijk zijn: Ondanks (of dankzij) de invoering van de aangescherpte verplichte meldcode kindermishandeling lopen de cijfers in hoog tempo op. 

Het is een treurige situatie die steeds treuriger wordt. De aandacht voor het thema Huiselijk geweld en kindermishandeling is het afgelopen decennium flink toegenomen, maar alle maatregelen ten spijt is het onderwerp actueler dan ooit.  Kennelijk zijn we niet in staat met beleidsplannen en maatregelen het tij te keren, of misschien is er te weinig mankracht, of te weinig kennis bij gemeenten, hulpverleners en politie of....... 

Lees verder