Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Work-Wise erkend door Justitie

Gedragsinterventie voor risicojongeren voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Het Buitenprogramma Work-Wise is op 9 maart door de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie positief beoordeeld. Het Buitenprogramma is nu een volledig erkende gedragsinterventie voor risicojongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar.

Het Buitenprogramma is er voor jongeren die vanuit een residentiële setting terugkeren in de maatschappij en richt zich op het verkrijgen en behouden van een opleiding en werk. Het programma is geschikt voor jongeren die zowel kort- als lang in een instelling verblijven.
Work-Wise directeur Irma van Veen: ‘Een programma als het Buitenprogramma Work-Wise krijgt pas de status 'erkend' als het aan alle kwaliteitscriteria voldoet. Daarmee heb ik er alle vertrouwen in dat ons Buitenprogramma ook daadwerkelijk bijdraagt aan het terugdringen van het delictgedrag van de jongeren.’
De volledige erkenning van Buitenprogramma Work-Wise is geldig voor vijf jaar. Tijdens deze periode wordt de effectiviteit van het programma onderzocht door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC, onderdeel van het Ministerie van Justitie). Hierna kan het programma opnieuw aan de Erkenningscommissie worden voorgelegd.

Kracht
Irma van Veen: ‘Ik ben er enorm blij mee dat het programma nu ook officieel volledig erkend is. De kracht van het Buitenprogramma Work-Wise zit namelijk in de combinatie van maatwerk voor iedere jongere met een intensieve persoonlijke begeleiding. Deze erkenning geeft ons de mogelijkheid om nog meer dan voorheen een moeilijke groep jongeren te helpen hun toekomst positief vorm te geven.’

Over Work-Wise
Work-Wise is een samenwerkingsverband van alle Justitiële en een aantal Jeugdzorgplus instellingen die werken met het arbeids-toeleidend programma Work-Wise. Om haar doel te bereiken richt Work-Wise zich naast arbeid en scholing ook op (zelfstandig) wonen, het sociale netwerk van de jongere en vrijetijdsbesteding. Hiertoe ontwikkelt Work-Wise programma’s, zowel voor de jongeren zelf als voor hun begeleiders. Work-Wise beschikt over meerdere (voorlopig erkende) gedragsinterventies en richt zich ook op risicojongeren buiten een residentiële setting. Work-Wise heeft hiertoe het werkprogramma Aan de slag ontwikkeld.
 
Bron: Work-Wise


De Redactie,