Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen

Een klinische gids
Michael S. Scheeringa
ISBN: 9789088507038
216 pagina's

Prijs: € 44.90
Bestel aantal:


Dit boek biedt een evidence-based raamwerk voor het vaststellen en behandelen van een posttraumatische stressstoornis bij kinderen van 3 tot 6 jaar oud met behulp van cognitieve gedragstherapie. Stap voor stap is uiteengezet hoe op een veilige manier geleidelijk kan worden toegewerkt naar blootstelling van het trauma rekening houdend met de ontwikkelingsfase van het kind. Casussen en voorbeelddialogen laten zien hoe de verschillende componenten geimplementeerd kunnen worden en hoe ouders en kinderen gemotiveerd kunnen worden om de behandeling af te maken. De behandeling is geschikt voor kinderen die te maken hebben gehad met verschillende trauma’s.

De handouts en formulieren in het boek kunnen gekopieerd worden en op deze webpagina zijn, na verschijnen, reproduceerbare materialen te downloaden.

Michael S. Scheeringa, MD, MPH, bekleedt de Venancio Antonio Wander Garcia IV, MD, faculteitsstoel voor psychiatrie en is Professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Tulane University School of Medicine.


Klik hier voor de downloads van Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen .