Wat kun je doen als je gedachten vastlopen

Een help-oefenboek voor kinderen met OCS
Dawn Huebner
ISBN: 9789085605751
96 pagina's

Prijs: € 17.50
Bestel aantal:


Wist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo’n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen? leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen?verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

In dezelfde serie zijn de volgende titels verschenen:
Wat kun je doen als je te veel piekert
Een help-oefenboek voor kinderen

Wat kun je doen als je te snel boos bent
Een help-oefenboek voor kinderen

Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen
Een help-oefenboek voor kinderen

Wat kun je doen als je te vaak moppert
Een help-oefenboek voor kinderen

Wat kun je doen als je verkeerde gewoontes hebt
Een help-oefenboek voor kinderen

Recensie Tijdschrift voor welzijnswerk, nummer 309, juli 2010
Recensie AutismeCentraal, november/december 2010
Recensie NBD Biblion