Vaders niet essentieel voor welbevinden kinderen

Het lijkt een controversiële titel, maar als we onderzoekers van de Universiteit van Cambridge volgen in hun laatste onderzoek naar welbevinden en ontwikkeling van kinderen van alleenstaande moeders, is dit een logische conclusie.
Vaders niet essentieel voor welbevinden kinderen

Er is een toename van het aantal kinderen dat geboren wordt bij een moeder zonder partner, via donorverwekking of IVF. Er was nog geen onderzoek bekend of kinderen die in een eenoudergezin opgroeien belemmeringen ervaren in hun welbevinden. De Engelse onderzoeksgroep deed een kwalitatieve studie onder 51 alleenstaande moeders en hun kind en 52 echtparen die een kind via donorverwekking tot stand brachten. Alle kinderen zitten in de leeftijdsgroep van 4-9 jaar. Het onderzoek wijst uit dat er geen verschillen te vinden zijn op welbevinden, zoals vriendschappen, het gelukkig voelen, het binnen de groep functioneren e.a.. Cruciaal waren andere factoren zoals een positieve ouder-kind interactie en de kwaliteit van ouderschap.

Bron: Eurekalert
Reacties op dit artikel:


Paul
14 april 2017 - 13:19


Ha ha, en pedagogiek in de praktijk moeten we nog serieus nemen?

Gerard
23 november 2016 - 21:23


Deze conclusie vind ik wel erg voorbarig en kort door de bocht. Als je hierover al iets wilt zeggen dien je een vergelijking moeten maken tussen eenoudergezinnen met alleen een moeder en alleen een vader. Een vergelijking tussen een eenoudergezin met alleen een moeder en een tweeoudergezin lijkt onderzoekstechnisch niet te leiden tot bovenstaande conclusie.

ZAL WEL
19 oktober 2016 - 08:57


http://www.parenting.com/article/why-kids-need-their-dads


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.