Trauma, wat doe je met me?

Een ongeluk. Een verkrachting. Jarenlang seksueel misbruik. Opgroeien in een gewelddadig gezin. Leven in een oorlogsgebied. Allemaal traumatische ervaringen die kunnen zorgen voor een leven met een trauma. Een traumatische gebeurtenis werkt als een sloopkogel. Eentje die ervoor zorgt dat ons centraal zenuwstelsel niet meer werkt zoals het zou moeten werken. Dat we niet meer kunnen slapen, strammer bewegen omdat we continu onze spieren aanspannen, vaker ziek zijn, sneller geïrriteerd raken of in een constante staat van waakzaamheid verkeren.

Traumabehandeling is noodzakelijk om te voorkomen dat iemand er de rest van zijn leven last van houdt. Vergelijk het maar met het wel of niet aangaan van een operatie bij een hersentumor; opereer je dan heb je de kans dat het verdwijnt, laat je het zitten dan kun je alleen maar hopen dat het weggaat...

Op dinsdag 20 september vindt in Amsterdam het Middagsymposium Trauma, wat doe je met me? plaats. Door diverse specialisten wordt er ingegaan op de gevolgen van trauma voor de ontwikkeling van een kind, de psychische processen die een rol spelen bij huiselijk geweld & het belang van het creëren van veiligheid in de hulp en behandeling van slachtoffers. Voor meer informatie zie www.200916.logacom.nl.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.