Contact| Colofon| Agenda|
JeugdPsychiatrie

Internettoepassing Klikvoorhulp wint Europese prijs

De internettoepassing Klikvoorhulp is als Europese best practice gekozen op het gebied van zorg en welzijn in krimpregio’s.

Klikvoorhulp is een internettoepassing die jongeren in staat stelt om hulpverleningscontact te hebben met een maatschappelijk werker. Meer dan duizend jongeren per jaar worden op deze manier geholpen. 

DART-project
De prijs is in het kader van het DART-project van de Europese Unie. Het DART-project richt zich op het bewaren van de kwaliteit van leven in krimpgebieden.

Belang voor krimpregio’s
Klikvoorhulp is van belang voor krimpende gebieden zoals Limburg, omdat voorzieningen zich in toenemende mate terugtrekken uit dunbevolkte gebieden. Via het internet blijft het maatschappelijk werk toch bereikbaar in situaties waarin niet onmiddellijk een maatschappelijk werker fysiek beschikbaar is. Daarnaast zijn kleinere gemeenschappen minder anoniem, terwijl die anonimiteit voor bezoekers van het maatschappelijk werk vaak belangrijk is. Klikvoorhulp komt aan deze behoefte tegemoet omdat deze vorm van internethulpverlening volledig anoniem is, indien de cliënt dit wenst.

 

 




Relevante categorieën: