Zingevingstherapie

Een praktische handleiding over melancholie
Marieke Nijmanting
ISBN: 9789088500992
208 pagina's

Prijs: € 24.90
Bestel aantal:


Hoe geef je zin aan het leven? is een vraag waarmee steeds meer cliënten de therapeutische praktijk binnenstappen. Deze toenemende behoefte aan zingevingstherapie kan te maken hebben met het feit dat materiele en immateriele behoeften in het westen redelijk vervuld zijn en er ondanks deze vervulling geen geluksgevoel is.
De therapeut geeft geen antwoorden, ook in dit boek worden geen antwoorden gegeven. Er worden oefeningen aangereikt om clienten te helpen bij hun eigen persoonlijke zoektocht. De oefeningen zijn ingedeeld naar de belangrijkste deelgebieden rondom zingeving: melancholie, relaties, werk en vrije tijd, zelfkennis en expressie, creatie en schoonheid, beweging en ontspanning en wereldbeschouwing. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een inleiding en verklaring van de gehanteerde begrippen. Als metafoor en casus is het levensverhaal van Eveline opgenomen omdat levensverhalen centraal staan in zingevingstherapie en metaforen een krachtig hulpmiddel zijn binnen therapie.
Zingevingstherapie is een praktisch en verdiepend handboek voor (aanstaande) therapeuten en docenten en voor studenten een inspirerende kennismaking.

De auteur, Marieke Nijmanting, is afgestudeerd als econoom en als psycholoog. Daarnaast heeft zij een vierjarige Hbo-opleiding tot Hypnotherapeut afgerond. Als psycholoog en hypnotherapeut heeft zij jarenlang een eigen praktijk gehad. Marieke Nijmanting schildert en schrijft kinderboeken, toneelstukken en studieboeken voor therapeuten. Daarnaast is zij docent psychosociale therapie.

Eerder verschenen van deze auteur:
Handboek kindercounseling, Creatieve therapie en Handboek relatietherapie.

Handboek kindercounseling

Creatieve therapie

Handboek relatietherapie